Kerüld a káros összetevőket!

Ezért válaszd a Belico arckezeléseket és termékeket!

Extra hatékony, bőrbarát termékcsalád, mely a legnatúrabb növényi összetevőket és a legmodernebb, bőr azonos hatóanyagokat tartalmazza.

Káros anyagoktól mentes!

  •  tartósítószer: 0%
  • állati eredetű anyagok: 0%
  • parfüm: 0%
  • PEG – származék: 0%
  • kőolaj származék: 0%
  • szilikonolaj: 0%

És hogy ez miért is fontos? Mert nem mindegy mi kerül a bőrödre!

A TE kozmetikumaid tartalmaznak MÉREGANYAGOKAT? Valószínűleg igen és nem is tudsz róla, igaz!?

Nos, ebben szeretnék segíteni Neked, ezért az alábbiakban olvashatsz majd a különféle káros összetevőkről és azok bőrödre gyakorolt hatásáról, hogy tudd mik azok, amelyeket kerülnöd kell.

Elsőként a káros tartósítószerekről lesz szó.

A kozmetikumok több mint 95 %-ában megtalálhatóak. Leggyakoribb formája a parabének családja: azaz az INCI összetevőkben minden, ami “paraben”-re végződik. A legújabb kutatások szerint a napsugárzás hatására háromszorosára gyorsítják a bőrsejtek öregedését, sőt a mellrákos sejtekben is kimutatták ugyan abban a formában, ahogy a kozmetikumokban! Nagyon gyakori tartósítószerek még a Triclosan, Imidazodilinyl urea, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, stb.

Nos, ezeknek egyáltalán nem kell benne lenniük a kozmetikumokban, hiszen a tartósítás lehet bőrbarát is!

Ráadásul gyakran hallom, hogy a tartósítószerek olyan csekély mennyiségben vannak jelen a kozmetikumban, hogy az egyáltalán nem káros. De vajon az eszedbe jutott, hogy egy nap átlagban 7-9 féle kozmetikai termék (arclemosó, tonik, arckrém, tusfürdő, hajsampon, hajbalzsam, lábápoló, kézápoló, testápoló, hajzselé, hajlakk….) kerül a bőrünkre? Ha ezek mindegyike tartalmaz pl. parabént, akkor az bizony összeadódik és igencsak káros bőrünk, szervezetünk számára.

Ebbe minden bizonnyal sokan nem gondolnak bele.

Azt tudtad, hogy a kőolajszármazékoktól megfullad a bőröd?!

Olyan a bőrnek, mintha a fejünkre húznának egy nylonzacskót. Elzárja a bőr légzését, pedig a bőrön át 5 % oxigént vesz fel a szervezet, ennek hiányában a bőrben végbemenő biokémiai folyamatokban zavar keletkezik, különféle bőrproblémák alakulhatnak ki. Továbbá leállítja a bőr természetes védekező képességét s függővé tesz: ha elfelejtjük bekenni a bőrünket, kellemetlenül feszül.

Ha nehéznek érzed bőrödön a krémet, melegben izzadsz alatta, kellemetlenül tapad, ragad az arcodon, indokolatlanul tisztátalan, pattanásos a bőröd, akkor nagyon valószínű, hogy kőolajszármazékos krémet használsz.

Az INCI összetevők közt így találod meg;

Petrolatum (Vaseline), Paraffinum-Liquidium, Cera Microcristallina, Ozokerit (Petrol Wax), Ceresin (Petrol Wax).

Sajnos itt még mindig nincs vége!

Tudtad, hogy a szilikon olajnak impregnáló hatása van? Ugyanúgy, mint a kőolaj származékok, elzárják a bőr légzését, leállítják a természetes hidrofil lipid réteg (bőrfelszíni emulzió) termelődését, ezáltal csökken a bőr védekező funkciója, a bőr károsodhat. Azért alkalmazzák a kozmetikumokban, hogy kellemesebb érzetet adjon a bőrnek, a kozmetikumok állagát javítják vele, illetve oldószerként használják. A bőrre felkenve selymes érzetet ad, így azt gondolnád milyen finom, selymes lett a bőröd, de csupán a szlikon hagy ilyen érzetet a bőrön.

Az INCI-ben (összetevők) a következő néven találjátok meg: Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, illetve minden olyan összetevő, mely tartalmazza a …siloxane… vagy …methicone… szavakat.

Mondhatjuk, hogy az orrunknál fogva vezetnek minket. Ne hagyjuk!

Miért? Mert bizony a PARFÜM csábító méreg…

A leggyakoribb allergén anyag. Nincs az a bőrgyógyász, aki ne utasítaná el a bőrápolásban. Sajnos marketing eszköz. Ha kinyitunk egy kozmetikumot, legyen az arcápolás, testápolás, hajápolás, és egyből meg csap egy intenzív, kellemes illat akkor szinte biztosak lehetünk, hogy a leggyakoribb allergén anyag van a tégelybe zárva. Az összetevők között Parfume vagy Fragrance néven ismerhető fel! Teljesen felesleges a bőrápolás szempontjából, illatunkat úgysem ez határozza meg, így inkább kerüljük el! Gyakran egyéb kellemetlen szagú és irritáló anyagok, káros kémiai tartósítószerek elfedésére használják, illetve szagló érzékszervünkön keresztül próbálnak meg befolyásolni bennünket, hogy meghozzuk a “Megveszlek” döntést.

Kerüld a káros anyagokat!

Vannak KOMEDÓK (mitesszerek) a BŐRÖDÖN?
Ez esetben mindenképp kerüld a mitesszer képző hatóanyagokat a kozmetikumaidban.
A mitesszerek azért alakulnak ki, mert sajnos a faggyúmirigyek több váladékot termelnek a szükségesnél. Ezáltal a szaruképzés sem megfelelő, a szőrtüsző felső része elszarusodik, megreked benne a faggyú és úgynevezett komedó, azaz mitesszer keletkezik. A táplálkozás (zsíros ételek, szénhidrátok) és az életmód (pl. stressz) is befolyásolja a faggyútermelést, de az alábbi kozmetikumokban található hatóanyagok is fokozzák a komedók kialakulását; Cetearyl Alcohol, Eucerin, Isopropyl Myristate, Isopropyl Palmitate, Isopropyl Stearate, Lanolin.

Használj ezektől mentes kozmetikumokat bőröd egészséges működése érdekében!

Kerüld a káros hatóanyagokat!