Ne nyomkodd, bízd szakemberre!

Ugye Te is egészséges, szép, tiszta arcbőrre vágysz?

Természetesen mindenki arra vágyik. Ezért azonban tenni kell, hiszen bőrünk megfelelő és rendszeres ápolása elengedhetetlen. De nem csupán az otthoni bőrápolásra gondolok, hanem a rendszeres arctisztító kezelésre, hiszen ez a kozmetikai kezelések alappillére.

Hogy miért fontos az arctisztítás?

A megfelelő, szakszerű arctisztításnak megvannak a fontos lépései, melyet egy szakember jól ismer, így bőröd szép és egészséges lesz. Mindemellett fontos a bőrdiagnosztika a személyre szabott kezeléshez, hiszen minden bőr más-más hatóanyagot kíván.

Gyakran tapasztalom, hogy a kozmetikát felkereső vendégeim egy része vagy nagyon régen, vagy még sosem volt arctisztító kezelésen. Pedig ahhoz, hogy bőrünk üde, szép és egészséges legyen ez az egyik legfontosabb lépés. Sajnos sokan nem tudják, de gyakori probléma a mitesszerek tükör előtti, nem szakszerű nyomkodása. Ennek pedig bizony vannak veszélyei, hiszen a mitesszerek elfertőződhetnek, kialakulhatnak gyulladások, maradandó foltok, hegek, amik még jobban fogják rontani a bőrképet.

Ugyanez a helyzet a pattanások tükör előtti nyomkodásásával is. A kis pattanásból otthoni nyomkodással nagyobb gyulladás alakul ki, ami továbbterjedhet és elfertőződhet.

Hogy ez miért történik?

Ne feledd, bőrünk egy védekező szerv! Épp ezért, mikor egy gyulladt pattanás jelenik meg, akkor bőrünk egy úgynevezett lobgátat von a gyulladt terület köré, ezzel védve a környező szöveteket. Az otthoni szakszerűtlen nyomkodással ezt a lobgátat megsértjük, és a gyulladás tovább terjed. Tehát a kisebb pattanásból dupla akkora lesz.

És hidd el, a „csodatévő” fekete maszk és egyéb mitesszer eltávolító termékek SEM nyújtanak megoldást. Sőt, inkább ártanak a bőrnek!

Ezért is érdemes minden esetben a pattanások és mitesszerek eltávolítását szakemberre bízni!!!
És még azért, mert a mielőbbi, (kamaszkorban elkezdett) rendszeres arctisztító kezelésekkel megelőzhetjük, hogy pórusaink kitáguljanak. Ugyanis a megrekedt faggyú tartósan eltömíti a pórusokat, így azok egyre ernyedtebbé válnak, és igen nehezen nyerik vissza eredeti méretüket.
De erről részletesebben majd egy következő blogbejegyzésben olvashatsz.

Köztudott az is, hogy a stressz, az immunrendszer gyengülése, a dohányzás, a napfény, a helytelenül kiválasztott és használt kozmetikumok, élelmiszerek, valamint a levegő szennyezettsége egyaránt elősegítik a mitesszerek képződését. Épp ezért elengedhetetlen a megfelelő, rendszeres arctisztítás, bőrápolás, mitesszerek kezelése. Nem számít, hogy bőröd fiatal vagy érett, normál, vagy zsíros, minden bőrtípus számára fontos a rendszeres, jó minőségű tisztítás. Nemtől és kortól függetlenül!

Kozmetikám épp ezért többféle arctisztító kezelést is kínál, ezekről és a kezelés menetéről bővebben az alábbi linken olvashatsz.
https://vintagevarazs.hu/felnott-arctisztito-es-taplalo-kezelesek/