További szolgáltatások

50-60perc

35+

Savas mélyhámlasztás

Számos olyan bőrproblémával találkozunk, mely átmenetet képez a bőrgyógyászat és a kozmetika között. Ezekre tökéletes megoldás a biztonságos, de kiemelkedően hatékony Belico és Mezotica termékkel történő savas mélyhámlasztás. Ez a kezelés kizárólag a késő őszi és téli időszakban végezhető és kiváló hatású az aknés, heges, tág pórusú, zsíros, pigmentfoltos, dehidratált és öregedő bőrök esetében.

A különféle savak/sav komplexek kíméletes hámlasztást tesznek lehetővé minden bőrtípus számára. Korszerű összetételüknél fogva, alacsony savtartalom mellett látványos hatás érhető el velük.

A normál szaruképződési folyamatnál a bőr megújulása 28 nap alatt megy végbe. A kor előrehaladtával ez a folyamat lelassul, így a bőr felületén egyre jobban láthatóvá válnak a ráncok, pigment vagy májfoltok, hegek, kiemelkedő bőrelváltozások és más hámképzési rendellenességek.

 

Kezelés célja:

Bőrmegújítás, friss és feltöltött bőr, a már kialakult ráncok halványítása, pigment foltok halványítása, egységesebb bőrszín, a bőr vízmegkötő képességének növelése, a bőr rugalmasságának javítása, a hatóanyagok mélyebbre juttatása.

Ellenjavallatok:

 • bőrgyógyászati elváltozások,
 • gyulladásos folyamatok,
 • nyílt sérülések,
 • napégés,
 • terhesség,
 • bizonyos gyógyszerek szedése pl.: Cortizone, Roaccutan, kemoterápiás kezelés

Kezelés menete:

 • Eltávolítjuk a sminket és a szennyeződést a bőrről. A legjobb az, ha smink nélkül érkezel.
 • A bőr pH visszaállítása érdekében és a savas kezelés felkészítéséhez tonizálom bőröd.
 • A kezelés szívét jelentik a savak. Itt kúraszerűen mindig más koncentrációban és behatási idővel dolgozom a bőrproblémának és egyéni érzékenységnek megfelelően. Ezt elsősorban a bőr kiinduló állapota és savra való reakciója határozza meg.
 • A személyes konzultációkor a kúraszerű kezelés részleteit megbeszéljük.  Ha egy aknés, tág pórusú bőrről beszélünk, vagy mediterrán típusú bőrről, esetleg még nem érintkezett bőröd AHA, BHA vagy PHA-savakkal akkor mindenképp egy kisebb koncentrációjú megelőző savas kezeléssel kezdjük, ezt követően 20%-os sav koncentrátummal kezdem a kezelést. Majd alkalmaként emelem a behatás idejét és százalékát.  A savak felvitelekor melegség és bizsergető érzés járja át bőrödet, ilyenkor 4-5 Celsius fokot melegszik a bőr. Erőteljesebb pirosság is jelentkezhet, de ez teljesen normális, mivel fokozódik az anyagcsere, azon dolgozik a bőröd, hogy újjáéledjen. Nem mindenki pirosodik ki, vagy csak a semlegesítő folyadék felvitelekor fordul elő, de ez is teljesen normális folyamat.
 • Miután lemosom a savat a sav semlegesítővel leállítom a folyamatokat és visszaállítom bőröd természetes pH értékét. A semlegesítő panthenol tartalma révén megnyugtatja és regenerálja a bőrt. A másik fontos összetevője az allantoin, ami elősegíti a sejtek regenerálódását. A két hatóanyag együttese nem hagyja, hogy a bőr, hámlásnak induljon. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően a savas kezelések már nem járnak hámlással.
 • A savazást ultrahangos hatóanyag koktél (Hyarulonsavas gélkoncetrátumot és egy bőr restrukturáló koncentrátumot tartalmaz) bevitele követi. Ilyenkor könnyebb a hatóanyagok felszívódása. Hatékonyabb eredmény eléréséhez a kezelés megbeszélése során kiegészítő gépi eljárások is igénybe vehetőek.
 • Az utolsó lépés a záró maszk, melynek lényege, hogy támogassa a bőr saját regenerálódási és ellenálló képességét, és erőteljesen hidratálja, nyugtassa a bőrt.
 • Végül nagyon FONTOS a fényvédelem:

50 faktoros védelemmel ellátott arckrémet viszek fel a bőrödre, mivel savas kezelések után a bőr sokkal érzékenyebben reagál a napfényre, ezért fontos a kezelés alatt a fényvédelem használata! De bőrünknek időjárástól és évszaktól függetlenül szüksége van fényvédelemre. A kúra minden esetben tartalmazza az otthon ápolási termékeket, beleértve a fényvédő krémet is.

Mit nem szabad a kúra ideje alatt?

 • Bármi, ami fokozott fény vagy hő változást jelent a bőrnek. Ezek lehetnek: szolárium, napozás, bármilyen szauna, forró víz, jégkabin
 • Nem megfelelő kozmetikumok és egyéb hámlasztó készítmények használata
 • Kezelés napján erőteljes izzadással járó tevékenység, sport
 • Erőteljes dörzsölésnek, vakarásnak kitenni a bőrt, közvetlenül a kezelés után. 


Az Otthoni ápolás elengedhetetlen ennél a kezelésnél. Fontos, hogy ilyenkor nagy hangsúlyt fordítsunk a megfelelő anyagok használatára, hiszen a kezelések közötti időszakban is hatékonyan kezelhetjük az adott bőrproblémát. Lemosó, tonizáló és hámlasztáshoz való fényvédelem használata kötelező! Bármilyen célból is kezeljük az adott problémát bőrünk fokozottan fényérzékennyé válik, hiszen koptatjuk a bőrt!

Bejelentkezés telefonon vagy online lehetséges.
Szeretettel várlak!

Küldj üzenetet

Örömmel válaszolok a kérdéseidre!